OM OSS

 

Vi heter Anna och Ulrik Wågberg och vi bor i vackra Holm omgiven av vatten och skog. Holm, eller Anundgård som byn heter, ligger 5 mil väster om Sundsvall.

Vi skaffade vår första continental bulldog våren 2021, en tik som heter Wera från Farbenzauber Continental Bulldogs i Tyskland. Det var en spännande resa att göra mitt under Corona-pandemin.... Men hem kom vi och Wera är allt vi önskat från rasen och lite till. När det stod klart att Wera uppfyllde avelsrekommendationerna, föddes tanken om uppfödning. När rasen erkändes av den internationella kennelunionen (FCI) 2022, ansökte vi om vårt kennelnamn - EMINENT CANINE. Eminent betyder bl.a. anrik och är en ihopsättning av våra namn och på den vägen är det.

Mer information finns under flikarna VÅRA HUNDAR och AVEL.


Vilka är då Anna och Ulrik?

Anna
"Jag jobbar som konsult inom inköp och upphandling och har förmånen att kunna jobba på heltid hemifrån. Det underlättar verkligen när det kommer till hundarna och valpkullar, då jag även i stor mån kan styra min tid. Wera är min första hund, så allt som har med hund att göra är helt nytt för mig. Det är roligt och stimulerande att lära sig nya saker, vilket jag gör tillsammans med Wera, och nu även Bettan, varje dag. Mitt förhållningssätt, när det kommer till det mesta, är att har man SBF (sunt bondförnuft) och en gnutta ödmjukhet så kommer man långt."

UTBILDNINGAR
- Uppfödarutbildning 2023 (Svenska Kennelklubben)
- Allmän mentalkunskap (M1) och Figurantutbildning MH & MT 2023 (Svenska Brukshundsklubben)
- Ringsekreterarutbildning 2024 (Svenska Kennelklubben)

Ulrik
"Om dagarna sitter jag i någon typ av fordon/entreprenadmaskin, är det inte en dumper så är det en taxibil. Continental bulldog är en ny ras för mig, men hund är inte det. Jag har mångårig erfarenhet av rottweiler, där fokus framförallt låg på bruksarbetet (sök). Hundens mentalitet är något som jag finner extra intressant.

Mina stora förebilder inom hund och hunddressyr är Sven Järverud (som jag haft ynnesten att träna hund ihop med), P-O Gelland Aspirants kennel (antagligen Sveriges bästa skyddshundsdressör) och Dob Fanciers Tobbe och Laine (när det kommer till hundens mentalitet är de fantastiskt kunniga). Listan kan göras längre, men nämnas bör även Tommy Gråfalk, Hasse och Thomas samt exet Kattis (om jag glömt någon, ta inte illa vid er).

Vad jag själv åstadkommit är svensk brukschampion i sök (7 cert), svensk mästare i sök och nordisk lagmästare i sök (2:a individuellt). 

En personlig reflektion kring hund är att ju mer jag lär mig, ju mer förstår jag vad lite jag kan."